Het leven van soulzanger Marvin Gaye wordt verfilmd, tenminste: als het aan de Engelse regisseur Julien Temple ligt. De titel ervan staat al vast: Sexual Healing, naar de enorme hit uit Gaye’s Vlaamse nadagen.

Producent van de film wordt ex-vechtfilmheld Jean-Luc Van Damme. Hij probeert al vijf jaar de rechten in handen te krijgen en dat is nu dan eindelijk gelukt. In die vijf jaar wisselden die rechten diverse keren van eigenaar, maar steeds kwam het daarbij net tot een film.

Nu heeft Van Dammes productiebedrijf Banana Films onlangs heeft de rechten van de cd Midnight Love gekocht.

Sexual Healing zal zich gaan afspelen in het begin van de jaren tachtig. Gay woonde toen in de Vlaamse badplaats Oostende en zat aan lager wal vanwege zijn drugsverslaving. Door toedoen van de muziekpromotor Freddy Cousaert kreeg Gaye de kans een nieuw album op te nemen.

Ironisch genoeg werd het album Midnight Love vervolgens zijn bestverkopende cd. De man die legendarische hits op zijn naam had als I Heard It Through The Grapevine scoorde een monsterhit met het sensueel-wiegende Sexual Healing.

Of dat al niet genoeg elementen zijn voor een film, werd Gaye in 1984 in zijn ouderlijk huis na een ruzie doodgeschoten door zijn vader. Hij was toen pas 44 jaar.

Julien Temple heeft zeker ervaring met een maken van films waarin muziek een grote rol speelt. Zo maakte hij eerder onder meer diverse muzikale documentaires over de Sex Pistols en documentaires over het Glastonbury-festival en de muziekstad Detroit.