Ook dit jaar wordt Record Store Day weer gevierd. Op die dag staan de onafhankelijke cd-speciaalzaken centraal.

Ook dit jaar wordt Record Store Day weer gevierd. Op die dag staan de onafhankelijke cd-speciaalzaken centraal.

Dit jaar doen 75 platenzaken mee met het verkopen van exclusieve (vinyl)releases, het houden van instore-optredens en met extra veel aanbiedingen.

(International) Record Store Day wordt ook deze keer in Nederland opnieuw groot aangepakt om de veelal onafhankelijke en in ieder geval gespecialiseerde platenzaken en hun uitgebreide assortiment onder aandacht te brengen.

Bij die exclusieve releases zitten dit jaar ondermeer 7 inches en 10 inches van Grinderman, Daft Punk, Green Day, Kings of Leon, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty en Yeasayer.

Daarnaast is er speciaal voor Record Store Day een nieuw album van Foo Fighters beschikbaar, een picture disc van Lady Gaga en nooit eerder uitgebracht materiaal van onder anderen Nirvana, Deep Purple en R.E.M.. Ook verschijnt van Anouk de nieuwe single Killer Bee op vinyl en van Tim Knol een speciale 7” single van Gonna Get There/What The Hell uit.

Tijdens Record Store Day zijn in verschillende platenzaken instore optredens van onder anderen Bettie Serveert, Tim Knol, de Staat, Go Back To The Zoo en Selah Sue. Zangeres Eefje de Visser doet op Record Store Day een recordpoging ‘meeste instores op een dag’, met elf optredens door heel Nederland.

Het is nog wel even wachten, want Record Store Day vindt dit jaar op 16 april plaats.

Op www.recordstoreday.nl is allerlei informatie over deze dag te vinden: Nederlandse cd-zaken die meedoen aan deze eendaagse actie, een lijst exclusieve releases die alleen op die dag te koop zijn en artiesten die live optreden bij allerlei cd-zaken in het land.

Daaronder zijn onder meer Concerto en Fame in Amsterdam, filialen van Plato en Velvet en écht onafhankelijke zaken als Northend in Haarlem-Noord te vinden.

Meer info? www.recordstoreday.nl