Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Diverse Artiesten – Gospel Celebrities & Celestial Lights

februari 28th, 2011 at 8:00

Praise the Lord.

Op deze dubbel-cd staan 52 gospelsongs, opnieuw geselecteerd door de Britse gospelkenner Louis Opal Nations. Natuurlijk koos hij vroeg werk van artiesten die later groot werden buiten de gospelwereld: souldiva Candi Staton, de destijds tienjarige Bobby Womack met de Womack Brothers, Sam Cooke & the Soul Stirrers, LaVern Baker, bluesman Jesse Fuller, Lou Rawls en zelfs Little Richard.

Ook zijn er vaste waarden te vinden als the Staple Singers, the Five Blind Boys Of Alabama, Mahalia Jackson, the Dixie Hummingbirds, the Golden Gate Quartet en the Swan Silvertones. Van hen koos Nations onbekende songs, terwijl hij ook nummers selecteerde van veel vergeten artiesten. Net als hun onbekend gebleven collega’s op de eveneens door Nations samengestelde 4-cd boxen Nuggets Of The Golden Age Of Gospel 1945-1958 en Powerhouse Gospel 1946-1959 bewijzen The Soul Seekers Of New Orleans, The Gospel Clefs with Leon Lumpkins, en Rev. Morgan Babb & The Philco Singers dat de Amerikaanse kerken destijds barstten van het talent. Zij blijken niet minder te zijn dan hun beroemde vakbroeders: muzikaliteit, emotionaliteit en intensiteit zijn bij hen minstens even groot. Bovendien zorgde Nations ook voor zeldzame opnamen en eerder onuitgebracht gebleven werk.

Van bijna elke artiest werd maar een song geselecteerd. Zo staan op deze dubbelaar enkele tientallen acts en dus geeft deze een mooie aanvulling op eerdere verzamel-cd’s, zowel voor beginnende liefhebbers als voor fanatieke verzamelaars.

****

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 71, maart-april 2011/no.71

Comments zijn gesloten.