De vpro-serie Classic Albums zorgt behalve voor een flinke portie prettig jeugdsentiment ook voor een niet onbelangrijk commercieel effect,

Vier van de cd’s die in de serie centraal stonden, staan deze week in de Backcatalogue Top 50.

Die hitlijst houdt de verkopen bij van albums die langer dan twee jaar geleden zijn uitgekomen.

Lou Reeds Transformer, Meatloaf’s Bat Out Of Hell, Fleetwoos Mac’s Rumours en Deep Purple’s Machine Head van Deep Purple staan daar deze week allemaal in. Rumours en Machine Head staan respectievelijk zelfs op nummer 5 en nummer 9.

Ín deze voor de platenindustrie donkere dagen is dat mooi meegenomen en voor de acts in  kwestie ook, al zullen de royalties toch wel relatief bescheiden zijn.

Nu wordt het de consument ook wel makkelijk gemaakt zich tegen deze gouwe ouwe aan te schurken, want vpro’s 3voor12 ondersteunt de serie met speciale artikelen over elkde cd, terwijl ze ook nog eens in hun geheel te beluisteren zijn via een Classic Albums Luisterpaal.

De tv-uitzendingen van Classic Albums zijn op zaterdag om 21.15 uur op Nederland 3, al is er al twee weken achtereen geen aflevering te zien geweest. Dat is dan weer niet zo handig voor de kijkerstrouw……..

Weten welke andere oudgedienden terug te vinden zijn in de Backcatalogue Top 50? www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=ab