De genomineerden in vier categorieën van de Edisons voor de popmuziek zijn bekend: beste album, beste song en  beste vrouwelijke artiesten.

Voor de beste vrouwelijke artiest zijn Ilse DeLange, Marike Jager en Anouk genomineerd en beste nieuwkomers zijn Go Back To The Zoo, Ben Saunders en Krystl.

De genomineerden in de andere categorieën worden op maandag 19 september bekendgemaakt in het TROS-programma De Gouden Uren op Radio 2. Daarbij gaat het om beste mannelijke artiest, beste groep en kleinkunst/theater.

De vakjury bestaat uit een aantal prominente namen uit de muziekwereld. Naast muziekjournalist Leo Blokhuis zitten ook Jean-Paul Heck (journalist bij De Telegraaf en hoofdredacteur van Off the record), Daniel Dekker (eindredacteur TROS Radio 2 en 3FM), Roosmarijn Reymer (DJ 3VOOR12 Radio, 3FM), Erik Kross (Music Director), Jeroen Nieuwenhuize (DJ Radio 538) en Rinske Wels (cabaretrecensent dagblad Trouw) in de vakjury van Edison Pop.  Vanaf woensdag 14 september j.l. kun je al stemmen op de genomineerden via www.edisons.nl op die beste vrouwelijke artiest en de beste nieuwkomer.

De prijsuitreiking is op zondagavond 2 oktober.