Zanger/gitarist Melle de Boer en zanger/gitarist Henk Koorn beviel het samen te werken.

Dat deden de twee in de ijskoude Rootnoot boerderij in Utrecht ergens in de afgelopen winter. Ze schreven daar een week lang liedjes en namen ze er ook op.

Ze hadden het volgens eigen zeggen moeilijk aan “de verderfelijke kant van het kanaal”. Heimwee en vervreemding zijn dan ook terugkerende thema’s in hun songs, zo schrijven ze. Enigszins raadselachtig voegt Melle de Boer daaraan toe dat het de vrolijkste cd is die hij tot nog toe heeft gemaakt.

Zo schreven zij een hele middag liedjes in een vestiging van MacDonald’s: “Henk een lied over zijn lagere school, waar het gebruikelijk was kinderen te slaan en ik over iemand die ze in de MacDonald’s vonden van wie verteld wordt dat hij met een kettingzaag zijn familie heeft omgebracht. Het zijn gek genoeg toch vrolijke liedjes geworden. ”

Wie zijn eerdere werk kent, of dat nu met Smutfish was of met zijn John Dear Mowing Club, weet inderdaad dat zijn songs zich nu niet direct lenen voor een onbekommerd dansje…..

De samenwerking bevalt de twee overigens zo goed, dat Henk & Melle inmiddels een viermansband is.

In die samenstelling trad de groep al op op het Incubate Festival in Tilburg en wordt op zaterdag 1 oktober  de cd gepresenteerd in het Paard van Troje in Den Haag. Daar vindt dan het Mowingclub Festival plaats, want ook Dyzack, Jenny Lowe Stearns en Crappy Dog treden daar op.

Info?

www.mowingclub.com

Dyzack presenteert daar zijn nieuwe cd, This Mangy Soul. Die is nu al te beluisteren via:

http://dyzack.bandcamp.com/album/this-mangy-soul

Ook voor 1 oktober en erna treden Henk & Melle Op:

29 september: Grenswerk festival, Enschede (Henk & Melle in de legokerk!)
30 september: Erasmusveld, Den Haag (Melle, Dick, Rob & Sean)
1  oktober: Mowingclub festival! Paard van Troje, Den Haag
10 oktober:Roode Bioscoop – Amsterdam (Henk & Melle)