Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Tom Waits vertelt.

oktober 23rd, 2011 at 9:34

De hekel die Tom Waits heeft aan interviews is bekend. Hij gebruikt de meeste interviewers om een stel verhalen en anekdotes te vertellen, die vaker niet het antwoord zijn op de gestelde vraag dan wel.

Daarvan getuigen ook de twee boeken met Tom Waits-interviews die inmiddels op de markt zijn: Innocent When You dream – Tom Waits: the collected interviews, verzamenld door Mac Montandon en het zeer recente Tom Waits on Tom Waits: Interviews and Encounters, samengesteld door Paul Maher Jr.

Waar het eerste interviews bevat tot en met 2004, heeft de tweede veelal andere interviews tot en met 2008. Dat is dus tot na de release van Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards.

Toch heeft ook Waits de pers nodig om zijn Bad As Me onder de aandacht van de wereld te brengen, al was hij op vrijdag 21 oktober een van de Trending Topics op Twitter en dus wereldwijd een van de meestbekletste onderwerpen.

Door zijn status heeft hij de kranten en tijdschriften voor het uitzoeken en dat doet hij ook. Zo wilde hij voor Nederland alleen aan de Volkskrant een interview geven.

Inmiddels is er al een ruime keuze aan interviews te lezen op internet. Dat hij zichzelf daarin soms tegenspreekt, is gezien zijn drang tot mystificeren niet meer dan logisch:www.nytimes.com/2011/10/23/arts/music/tom-waitss-new-album-bad-as-me.html?_r=3&pagewanted=1&hp

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203914304576631041644915096.html?grcc=0Z88888&mod=WSJ_hpp_sections_lifestyle

Minder interessant is:

www.guardian.co.uk/music/2011/oct/23/tom-waits-interview-bad-as-me

Eerder verscheen al een interview in Pitchfork. Daarin geeft Waits geeft zo waar direct antwoord op de gestelde vragen. Die gaan onder meer over het maken van demo’s in een auto, naar de radio luisteren, de lengte van zijn songs en Keith Richards:

www.pitchfork.com/features/interviews/8691-tom-waits

Een uitgebreide selectie pagina’s in pdf van Tom Waits on Tom Waits: Interviews and Encounters vind je hier:

www.amazon.com/gp/reader/1569763127/ref=sib_dp_ptu#reader-link

Comments zijn gesloten.