http://katarinaboudreaux.com

Expat singer-songwriter uit New Orleans.

Katarina Boudreaux noemt haar pianostijl zydeco-piano, maar doet zichzelf zo tekort. De in zuidelijk Louisiana opgegroeide, naar het noordoostelijke Connecticut verhuisde singer-songwriter staat eerder in de traditie van Professor Longhair en Marcia Ball.

Met drummer Eddie Todd, bassist/gitarist Mark Weathers en saxofonist Leroy Harper Jr. nam Boudreaux voor haar derde cd negen eigen songs en een cover op in Noord Carolina, ongeveer halverwege tussen haar woon- en haar geboorteplaats.

Haar pianostijl komt hoorbaar uit New Orleans en bevat elementen uit stride, boogie woogie, ragtime, jazz en funk, terwijl haar expressieve zang is beïnvloed door de blues. Door die invloeden zijn haar songs afwisselend en sterk, terwijl Boudreaux haar teksten emotioneel en vol overgave zingt.

Hoewel Boudreaux ook acteert en proza en poëzie schrijft, hebben we er een volwaardige muzikante bij.

***

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij popmagazine Heaven 74, september-

oktober 2011/ no. 5