Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Interview Gillian Welch en Dave Rawlings

november 20th, 2011 at 9:10

The Harrow & The Harvest baarde na de lange stilte van Gillian Welch recent opzien.

Misschien valt nu daardoor des te meer op, hoe ze van hun folksongs alleen de essentie laten horen of hoe weinig er nodig is voor goede songs. Daarbij komt dan natuurlijk nog wel de op zich wat lijzige, maar altijd onderdrukte emotie verradende stem van la Welch…..

Ook in Engeland zijn ze dol op het duo. Om ze nog maar een voor te stellen maakte the Guardian van dit interview tegelijk een soort overzichtsartikel.

Daaruit blijkt maar weer eens dat de twee wel muziek maken die ook honderd jaar geleden gemaakt had kunnen worden, maar dat ze niet in die tijd leven. Destijds hadden folkies vast niet de naam dries van Nooten laten vallen:www.guardian.co.uk/music/2011/nov/20/gillian-welch-david-rawlings-interview?intcmp=ILCMUSTXT9386

Comments zijn gesloten.