Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Love & Taboo – Divera

februari 7th, 2012 at 23:00

www.diveramusic.com

Buitengewoon.

Vera van der Poel is een veterane in de Nederlandse (roots)muziek, die roots, jazz en electro verkende en daarna in een veelheid van groepen meespeelde.

Sinds 2009 treedt ze al met haar eigen songs, vaak slechts begeleid door een enkele muzikant. Deze cd is daarvan het logische gevolg, want in de tien eigen composities zingt Van der Poel niet alleen, ze speelt ook akoestische gitaar, piano en programmeerde.

Ze laat zich daarbij in de meeste songs begeleiden door Oliver Hartung op akoestische en elektrische gitaar, maar ook drummer Rob Kloet, bassisten Marc Haanstra en Arwen Linnemann, saxofonist Arend Bouwmeester, pianist Simon Hostettler en singer/songwriter JP den Tex leveren incidentele bijdragen. Daardoor blijven haar songs niet alleen open, maar ook muzikaal afwisselend.

Van der Poels hoogst originele zangstijl heeft raakpunten met die van de ook door haarzelf genoemde Joni Mitchell, maar barst van persoonlijkheid. Haar songs maken dan ook veel indruk vanaf opener Me and my Garden. Achter Hartungs bepalende solo’s heeft die song een swingende, jazzy aandoende cadans. Ook Precarious Kisses heeft die door Bouwmeesters schorre sax, maar veel andere songs zijn ingetogener en folkier.

Muziek en zang buitelen ook dan om elkaar heen en vormen zo samen even onvoorspelbare als krachtige structuren. In die door de muziek opgetrokken ruimte klinkt Van der Poel sterk en expressief, haar emoties onderstrepend door haar vrije timing.

Zingend over de lasten maar vooral de lusten van hervonden liefde, blijkt de overdonderende Van der Poel een even krachtige als gevoelige singer-songwriter.

****

Comments zijn gesloten.