Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Levon Helm verliest rechtszaak.

maart 4th, 2012 at 9:41

Krasse baas en ex-The Band-drummer Levon Helm heeft het geprobeerd, maar het is hem niet gelukt: na een juridische strijd van acht jaar verloor hij de rechtszaak tegen een reclamebureau dat het nummer The Weight gebruikte in een spotje voor een aanbieder van mobiele telefoons.

Kern van de zaak is een contract uit 1968, waarin de leden van de groep hun platenmaatschappij toestemming gaven hun songs te laten gebruiken door derden.

Helm procedeerde daartegen, omdat hij het gebruik van hun muziek misbruik vond, maar hij heeft volgens de letter van de wet inderdaad helaas vast ongelijk.

Het tragische is, dat die aanbieder van mobiele telefoons inmiddels al niet eens meer onder die naam bestaat, maar alweer is opgegaan in een fusie. Vermoedelijk wordt het spotje dan ook niet meer gebruikt.

Wij willen niet de advocaat van de duivel spelen, maar hebben nog een veel beter nummer van The Band in de aanbieding voor een nieuw spotje: Long Distance Operator, een van de outtakes op de rerelease van Music from Big Pink uit 2000…..www.spinner.com/2012/03/02/levon-helm-the-band-loses-lawsuit-the-weight/

Comments zijn gesloten.