Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Jim White-interviews over Where It Hits You

maart 7th, 2012 at 21:12

Een paar dagen geleden maakten we al even reclame voor Jim White en zijn nieuwe cd Where It Hits You.

De man die bij gebrek aan beter nog altijd wordt omschreven als iemand die ‘country noir’ of ‘folk noir’ maakt, is inmiddels al aan zijn vijfde reguliere studio-cd toe.

Toch is hij qua verkopen nog altijd een marginale figuur, die voor de opnames van zijn cd’s een heel scala tweedehands instrumenten kocht via internetsites en ze na de opnamesessies ook weer zo verkocht om aan geld te komen.

Door die plaats in de marge zijn interviews met hem ook dun gezaaid.

We waren dus al bij met dat eerste interview: www.aquariumdrunkard.com/2012/02/16/jim-white-the-ad-interview/

maar zijn er inmiddels nog twee tegengekomen:

www.yeproc.com/artists/jim-white-2

www.thealternateroot.com/news-and-reviews-in-the-alternate-root/americana/112-americana-news-in-the-alternate-root/742-jim-white-channels-multiple-mediums-in-song

Die geven een aardig veelzijdig beeld van White en van zijn nieuwe cd, hoewel alleen in het interview met Aquarium Drunkard expliciet blijkt dat hij vlak voor of tijdens de opnamen werd verlaten door zijn tweede vrouw, een ontwikkeling die hij naar eigen zeggen niet had zien aankomen.

De recensies van Jim White presents searching for the Wrong-eyed Jesus, No Such Place, Drill a Hole in that Substrate and Tell Me What You See en Transnormal Skiperoo zijn te vinden in de categorie singer-songwriter en Jim White – zelfs zijn pseudoniem is echt in de categorie Onterecht Onbekend.

Samen met die interviews leveren ze een tamelijk compleet beeld op van deze compromisloze en unieke singer-songwriter.

Comments zijn gesloten.