De Universiy of Minnesota heeft de resultaten van een onderzoek gepubliceerd, waaruit zou blijken dat het luisteren naar de muziek van Bruce Spingsteen en die van the White Stripes aanzet tot latent racisme.

Het is de uitkomst van een proef waarbij studenten gevraagd werd geld te verdelen na het luisteren naar verschillende soorten popmuziek.

Studenten die Springsteen en the White stripes hadden gehoord, kenden meer geld toe aan blanke studenten dan studenten die bijvoorbeeld Gwen Stafani, Akon en Fergie hadden gehoord. Die verdeelden het geld eerlijker over blanke, zwarte en latino-studenten.

Wij betwisten niet de uitkomst van het onderzoek, maar we vinden de conclusie overhaast. Hooguit zijn Springsteen en the White Stripes exemplarisch voor een genre en door het persbericht zo de wereld in te sturen laadt professor Silvia Knobloch-Westerwick in ieder geval de verdenking op zich dat ze haar naam ook een in de wereldpers wilde zien, al is het dan ook door het trekken van een onwetenschappelijke conclusie.

Dat is haar in ieder geval gelukt: www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2110959/Does-listening-rock-make-racist-Five-minutes-Bruce-Springsteen-makes-students-favour-white-people-others.html