Dat een artiest uit New Orleans een cd uitbrengt aan het eind van april, is logisch.

Het laatste weekeinde van die maand staat immers in het teken van het New Orleans Jazz and Heritage Festival, net als het eerste weekeinde van mei.

Dan wordt de toch al toeristische stad overspoeld door toeristen, die echter allemaal ook muziekliefhebbers zijn, want ze komen om overdag naar hetJazz Fest-terrein te gaan: de paardenrenbaan.

’s Avonds trekken ze dan het French Quarter in, gaan ze naar Frenchman Street voor jazz, naar Tipitina’s of een van die andere clubs uptown.

Natuurlijk treedt ook Jon Cleary een aantal malen op geurende die twee weekeinden en op de dagen ertussen. Er moet tenslotte worden gewerkt om te kunnen oogsten.

Cleary is een van de meest getalenteerde pianisten, zangers en songschrijvers uit de Crescent City, al werd hij geboren in Engeland.

Inmiddels bracht hij al vier volwaardige cd’s uit, een ep met daarop vier solo in elkaar geknutselde nummers en een live-plaat met opnamen van Australische optredens.

Nu verschijnt zijn nieuwe plaat, Occapella.

Die staat dan weer vol covers en dat is voor Cleary hoogst ongewoon, hoewel die man duizenden singles bezit uit de jaren vijftig en zestig.

We vergeven het hem echter graag, want alle covers zijn geschreven door Allen Toussaint, al dan niet onder zijn eigen naam.

Doordat Cleary ook nog veel minder bekende songs uitkoos, hoor je ook nog iets nieuws. Bovendien lijkt het erop, dat Occapella ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn…

www.joncleary.com