The Pirate Bay krijgt het nu ook moeilijk in het Verenigd Koninkrijk. Daar heeft het Hooggerechtshof namelijk bepaald  dat de vijf grootste providers The Pirate Bay namelijk moeten blokkeren.

Een zesde provider krijgt merkwaardig genoeg nog een paar weken de tijd om een standpunt te bepalen….

Daarmee heeft de hoogste Engelse rechtbank bepaald, dat The Pirate Bay de wetten op het copyright overtreedt.

Dit vonnis is het gevolg van een campagne van de British Phonographic Industry (BPI) in de zomer van 2011 begon tegen The Pirate Bay.

Eerst ving de organisatie bot bij de site zelf en vervolgens bij de providers, die zich terugtrokken achter de juridische correcte stelling dat zij slechts de technische voorzieningen verstrekken voor het gebruik van het internet, maar niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor wat mensen dan vervolgens doen. Daarom stapte de BPI vervolgens naar de Britse rechter.

Ook in andere Europese landen doen rechters zulke uitspraken, bijvoorbeeld in Nederland en Zweden, waar The Pirate Bay oorspronkelijk werd bedacht door Fredrik Neij, Peter Sunde en Carl Lundstrom.

In pril van 2010 werden zij schuldig bevonden door een Zweedse rechter voor hetzelfde vergrijp en veroordeeld tot het betalen van een boete van zo’n 6.500.000 dollar. Dat weerhoudt de drie er overigens niet van The Pirate Bay tot vandaag in de lucht te houden:

www.billboard.biz/bbbiz/industry/legal-and-management/british-high-court-orders-isps-to-block-1006917352.story