Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Mavis Staples beheerst Gospel Tent op Jazz Fest

mei 6th, 2012 at 9:50

Mavis Staples is inmiddels 72, maar de grande dame van zowel de gospel als de burgerrechtenbeweging bleek tijdens haar optreden op JazzFest nog niets aan expressie en kracht te hebben ingeboet. Dat geldt ook voor haar idealen, die zij nog altijd koestert. Ook sprak zij zich zeer duidelijk uit voor Obama en tegen degenen die claimen dat ze Amerika terug willen nemen.

Daarbij zat nog een betekenisvolle woordspeling die direct refereerde aan Rosa Parks, de zwarte vrouw die  in 1955 een rel veroorzaakte door te weigeren haar zitplaats voorin een bus af te staan aan een blanke en achterin te gaan zitten,zoals destijds in Alabama verplicht was.

Hoewel Parks niet de eerste was die dat deed, was de Montgomery Bus Boycott het directe gevolg en groeide ze uit tot een symbool van de zwarte burgerrechtenbeweging.

In dat alles is zij natuurlijk ook trouw aan haar vader Roebuck ‘ Pops’ Staples, van wie zij nog altijd de songs zingt die hymnen werden voor de zwarte bevolking in de jaren zestig.

Onder meer Wade in the water en I’ll take you there klonken alsof ze gisteren geschreven waren:www.nola.com/jazzfest/index.ssf/2012/05/passion_rising_glory_undiminis.html

Comments zijn gesloten.