Het nieuws is nog maar net bekendgemaakt, of de partijen spreken elkaar alweer tegen: Er komt een film over Jimi Hendrix. Nee, die komt er niet!

Achtergrond van dit relletje is ongetwijfeld geld, veel geld, want de plannen zijn er wel degelijk: schrijver en regisseur John Ridley heeft een script geschreven en gaat ook  de regie doen van All is by my side.

Outkast’s Andre 3000 (Andre Benjamin) zal daarin de rol van Hendrix spelen en de opnamen zouden deze maand al moeten beginnen.

Nee, zegt nu Experience Hendrix LLC, het familiebedrijf dat de rechten op Hendrix’ muziek exploiteert bij monde van Janie L. Hendrix, zuster van, want wij zouden bij zo’n film betrokken moeten zijn al sluiten wij niet uit dat zo’n film er in de toekomst komt, al zouden de producers het bedrijf vanaf het allereerste begin moeten betrekken bij welk filmproject dan ook als het originele muziek of composities van Jimi Hendrix zou moeten bevatten.

Wij horen daar voetstappen van juristen en het geluid van een kassa…www.hollywoodreporter.com/news/andre-benjamin-jimi-hendrix-biopic-323112

www.jimihendrix.com/us/news/experience-hendrix-response-proposed-biopic-film