Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

The Black Eyed Peas inspiratie voor succesboek Fifty shades of grey

september 9th, 2012 at 11:41

De Engelse schrijfster EL James is inmiddels een wereldwijd succes met de soft-erotische boeken Fifty shades of grey en twee vervolgdelen. Daarin wordt op nogal clichématige manier geflirt met bondage en SM, iets wat in allerlei romans al vele malen eerder werd gedaan.

Vijftig tinten grijs schijnt echter ook in Nederland niet aan te slepen te zijn, misschien doordat het verteld wordt vanuit een vrouwelijk perspectief. Het is daarbij leuk te weten dat een gedeelte van James’ inspiratie werd geleverd door de Black Eyed Peas.

James zei in een interview met de Engelse The Sun dat ze seksscènes schrijft tijdens het draaien van bepaalde nummertjes. (Tsja, een flauwe woordspeling maken kunnen niet alleen de Engelse tabloids, maar wíj ook…)

Nu staat The Sun niet speciaal bekend als hoeder van de journalistieke integriteit, maar laten we er voor het gemak even van uit gaan, dat het waar is. Het gaat dat om Sexy, een song van de cd Elephunk: www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/tv/article4524976.ece

Nu weten wij ook wel dat Will.I.am in Engeland een ster is doordat hij coach is in de Engelse versie van The voice of …., maar als wij moeten kiezen, hebben wij toch liever Fergie.

Haar vinden wij eerlijk gezegd een stuk leuker dan de muziek van de Black Eyed Peas. Bovendien lijkt de tekst van Sexy ons verre van bijzonder. Er zijn nog wel meer songs te noemen waarin wat suggestieve kreten worden geslaakt die verder even weinig aan de verbeelding overlaten als ze om het lijf hebben (Ja, dat was er weer een…)

Bovendien: wij gaan er niet over of het hypocriet is of niet, maar Sexy staat dan weer niet op de cd Fifty Shades of Grey, dat op 17 september uitkomt.

Daarop staat weer uitsluitend klassieke muziek die James tijdens het schrijven inspireerde:

www.musicweek.com/news/read/fifty-shades-of-grey-classical-album-coming/051302

Comments zijn gesloten.