Net nu het hele overnameproces van EMI door Universal achter de rug is en het stof een beetje neerdwarrelt, meldt ex-eigenaar Terra Firma zich in de V.S. voor een hoger beroep tegen financier Citigroup.

Terra Firma claimt dat het misleid is door zijn bank tijdens het bieden op EMI. Citigroup zou hebben gemeld dat er een tweede partij geïnteresseerd was in het platenlabel en daardoor zou Terra Firma een hogere prijs hebben betaald dan nodig was.

Citigroup financierde die overname en zou zo dus belang hebben gehad bij een zo hoog mogelijk bod: hoe hoger de lening, hoe meer rente, tenslotte…

Dat hedge fund Terra Firma vervolgens met een op winstmaximalisatie gericht beleid EMI in tegenstelling tot de eigen verwachtingen niet winstgevend kreeg, daarop door Citigroup werd gedwongen tot het bijstorten van aanzienlijke bedragen en EMI uiteindelijk aan Citigroup moest verkopen in ruil voor een schuldvermindering van ongeveer 3,5 miljard dollar naar zo’n 1,2 miljard dollar, zal de motivatie ongetwijfeld verhogen om zo te proberen het geleden verlies terug te krijgen….