Ook dit jaar is de Top 200 onverminderd populair. Dat verbaast vast niemand en ons dus ook niet. Er zijn maar liefst 3,2 miljoen stemmen voor uitgebracht.

Helaas staat Bohemian Rhapsody van Queen alweer op nummer 1. De topzware miniopera heeft een abonnement op die klassering, net als Hotel California van Eagles en Stairway To Heaven van Led Zeppelin op de plaatsen 2 en 3.

Hoogste nieuwkomer in de Radio 2 Top 2000 van 2012 is I Follow Rivers van Triggerfinger. Dat bewijst enerzijds, dat er behalve ruimte voor gestolde herinneringen ook plaats is voor nieuwe muziek, maar anderzijds dat de rol van de tv immens is.

De door veel critici omhelsde Belgische gitaarrockers zouden via hun plaatverkoop nooit datzelfde, grote publiek hebben kunnen bereiken.

Toch hebben dit jaar meer jongeren tussen  15 en 25 jaar gestemd dan ooit. Die groep is zelfs even groot als de groep vijftigplussers, de natuurlijke doelgroep voor het lichtelijk slaapverwekkende marathonprogramma.

De complete lijst van de Radio 2 Top 2000 wordt bekendgemaakt op maandag 3 december in een speciale uitzending van het Radio 2-programma Tijd voor Twee Proeflokaal van Frits Spits tussen 12.00 en 14.00 uur.

Wij weten eerlijk gezegd niet, of wij wel weer zin hebben in die jaarlijkse reünie….www.top2000.nl