Trixie Whitley is tot nu toe vooral de dochter van de niet alleen door ons betreurde eigenzinnige singer-songwriter Chris Whitley, die met zijn debuut Living with the law in 1991 een verpletterende indruk maakte.

In later jaren zei hij steevast dat dat een producerplaat was en dat Malcolm Burn hem in een hokje had geduwd waarin hij niet wilde zitten, maar hij overtrof die eerste slechts sporadisch, ondanks dat hij regelmatig nieuw werk uitbracht.

Zijn levensstijl was eigenlijk een soort zelfmoord op termijn en Trixie staat tot nu toe dan ook nog altijd in de spreekwoordelijke schaduw van haar vader.

Trixie werkte al met artiesten als Meshell Ndegeocello, Chocolate Genius, Sean Lennon, Malcolm Burn, Robert Plant én producer/gitarist Daniel Lanois, bassist Daryl Johnson en drummer Brady Blade, met wie ze de band Black Dub oprichtte en in 2010 een plaat maakte.

Op 29 januari 2013 komt haar cd Fourth cormer uit. Van dat langverwachte album is nu al een eerste song te streamen: Breathe you in my dreams.

In  dat nummer klinkt ze verrassend genoeg als een overtuigende soulzangeres. Dat is niet de herinnering die wij hebben aan die tegenvallende naamloze Black Dub-plaat:http://soundcloud.com/trixie-whitley/trixie-whitley-breathe-you-in

Haar debuut maakte ze in 2009 met The engine. Op die in eigen beheer uitgekomen ep staan zes songs.

Op haar Myspace-pagina zijn daarvan in ieder geval vier songs te horen en twee andere:

www.myspace.com/trixiewhitley/music/songs/the-engine-64302070