De leden van ABBA hadden hun reserves, maar uiteindelijk wordt het aan de groep gewijde museum in 2013 dan toch geopend.

Björn Ulvaeus nam uiteindelijk de verantwoordelijkheid op zich en had de collectie ABBA-parafernalia die twee jaar over de wereld trok als basis.

Ulvaeus is ook mede-eigenaar van het interactieve museum en bemoeit zich dus actief met de inrichting en het beleid. Andere investeerders zijn Universal Music, concertorganisator Live Nation en Parks & Resorts Scandinavia. Aan middelen en mogelijkheden zal het het museum dus niet ontbreken.

Een eerdere poging strandde toen de financier, de IJslandse Kaupting Bank, ten onder ging in de bankencrisis.

Het initiatief werd nieuw leven ingeblazen, toen het plan werd opgevat het museum onder te brengen in het gebouw van de Zweedse Hall of Fame op het eiland Djurgarden in het centrum van de stad.

Of Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson én Anni-Frid Lyngstad de opening op 7 mei gezamenlijk zullen bijwonen? Daaraan durft zelfs museumdirecteur Mattias Hansson op dit moment nog niet te denken… www.guardian.co.uk/music/2012/dec/29/sweden-abba-music-museum?intcmp=ILCMUSTXT9383