Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Mist – Period

januari 10th, 2010 at 12:26

Einde periode?

Mist bestaat nu uit Rick Treffers en Ivar Vermeulen, want drummer Jaimee Quite en bassist Bart van Kuijk spelen nog op vijf songs mee, maar maken niet langer deel uit van de band.

Deze in Frankrijk, Spanje en Mexico populaire groep bracht eerder twee cd’s uit met breekbare (f)luisterpop, die hier een undergroundstatus verwierven. Des te verbazender dus dat Treffers deze keer muzikaal in de jaren tachtig belandt. Meer nog dan op zijn in 2007 verschenen solo-cd Het Heeft Niets Met Jou Te Maken bepalen elektronica, vervormers en echoapparatuur het geluid. Af en toe mengen Vermeulen en Treffers daar onstuimige rockgitaren doorheen.

Het zorgt voor een (sfeer)vol geluid, waar Treffers’ toch al kwijnende stem doorheen dwaalt. Dat sluit mooi aan bij de overheersend weemoedige songs, maar neemt aanvankelijk het uitzicht op de teksten weg. Die openen zich alsnog bij herhaald luisteren.

***

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 58, januari-februari 2009/no. 1

Recensies van Het Heeft Niets Met Jou te Maken en Mara – de soundtrack vind je elders op deze site.

Informatie over Rick Treffers’ theatershow Prettige Vooruitzichten en zijn daarbij horende nieuwe solo-cd vind je elders op deze site.

Comments zijn gesloten.