Paul McCartney is alweer heel lang een overtuigd vegetariër, maar in zijn jeugd had hij echt geen last van de neiging dat te worden.

In een post op een blog van de Huffington Post schreef hij recent, dat toen hij opgroeide in Liverpool, hij vegetariërs watjes zou hebben gevonden. Hij voegt eraan toe dat hij en zijn vrienden af en toe behoorlijk bevooroordeeld waren, maar uit zijn woordkeus zouden we moeten afleiden, dat hij toen nog niet wist wat een vegetariër was…. 

Tot zijn vreugde is de wereld inmiddels veranderd, schrijft hij. Niet alleen zijn er steeds meer mensen die ‘vleesvrij’ eten, ook uit de keuze van vegetarische gerechten in restaurants, cafés en supermarkten is steeds meer keuze in vegetarische gerechten. Daaruit blijkt volgens de krasse rocker een grotere acceptatie van vegetariërs.

Deze bespiegelingen gingen vooraf aan McCartney’s muziek voor een animatiefilmpje voor Linda McCartney’s vegetarische productlijnen. Dat weerklonk voor het eerst op 28 januari, toen de commercial in première ging. Die #LoveLinda-campagne is dan de eerste campagne op tv in vijftien jaar.

Behalve Paul McCartney werkt ook een andere beroemde vegetariër mee aan de tv-spot. Elvis Costello sprak het commentaar bij het tv-spotje in.

Het gaat daarbij inderdaad om het filmpje dat al een tijd geleden op YouTube terecht kwam: 

http://www.lindamccartneyfoods.co.uk