Joe Walsh heeft alweer plannen voor een soloplaat. Dat is opvallend, want toen in 2010 Ananlog man verscheen, dateerde zijn vorige solowerk van twintig jaar daarvoor.

Sterker nog, hij is al aan het opnemen met een handvol gerespecteerde namen, die je overigens niet direct met de Eagles-gitarist in verband zou brengen.

Drummer Jim Keltner, Jeff Beck’s bassist Tal Wilkenfeld, Dr. John, bluesy steelgitarist Robert Randolph, de na bij Bonier Raitt spelende toetsenist Mike Finnigan en zanger/gitarist Keb’ Mo’ en bevolkten de studio.

Walsh nam met hen een stel nieuwe songs op, maar ook een handvol obscure rhythm ‘n’ blues- en bluessongs, bijvoorbeeld van Howlin’ Wolf, John Lee Hooker, Otis Redding en Sam & Dave.

Inmiddels hebben Walsh c.s. er al ongeveer twaalf ingeblikt en Walsh verwacht nog meer songs op te nemen.

Ook wil hij met die band gaan toeren, als de plaat uitkomt. Hij denkt daarbij bijvoorbeeld aan Europese jazzfestivals.

Intussen heeft Walsh het druk: hij speelt nu in het voorprogramma van de Amerikaanse tour van Bob Seger en gaat daarna met Eagles op tournee voor een chronologisch optreden waarbij de documentaire The History of the Eagles het uitgangspunt zal zijn.

Walsh liet vallen, dat hij ernaar uitziet tijdens die tournee samen te spelen met Bernie Leadon, de man die hij destijds verving.

Het management van Eagles liet in een reactie weten, dat over Leadon’s deelname wordt gesproken tussen de partijen…