Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Randall Bramblett – Now It’s Tomorrow

juli 23rd, 2013 at 9:45

Rootsfilosoof.

Randall Bramblett combineert het spelen voor anderen met eigen muziek, maar maakte in elf jaar toch vijf eigen cd’s. De zanger/toetsenist laat de gitaren op deze zevende opnieuw aan David Causey en Mike Hines, die met bassist Michael Steele en drummer/producer Gerry Hansen al enkele jaren zijn band vormen.

Samen bouwen ze de vorm uit die ze op voorganger Rich Someday perfectioneerden. Dat is verre van een herhalingsoefening, want Bramblett blijkt opnieuw een geïnspireerd componist en zanger. Hij vertaalt grote thema’s als liefde, dood en verlangen naar God in alledaagse, onoplosbare dilemma’s. Zijn meestal slepende, mediumtempo gezongen teksten stellen zo impliciete vragen aan wie luistert. Daarbij maakt hij met zijn schorre, expressieve stem effectief gebruik van de ruimte die de muziek hem laat. Eén keer vliegt de band jachtig rockend uit de bocht, maar de tien andere composities slijten niet tijdens vele keren luisteren.

***1/2

Gepubliceerd in Heaven no. 57, november-december 2009/no. 6

Comments zijn gesloten.