Op donderdag 19 september en zondag 22 september vindt een opmerkelijke reünie plaats van het rebelse retrogroepje Les Gueux (“De Geuzen”), dat in de vroege jaren negentig furore maakte in het Nederlandse kroegcircuit.

Les Gueux zullen optreden in de oorspronkelijke bezetting: JP Den Tex – zang, Jan Robijns – piano, Kees Maat – accordeon, Bart de Ruiter – contrabas en Christan Muiser – drums.

Met hun mengsel van slim uitgekozen covers en klassiek gearrangeerde nummers van JP den Tex wisten Les Gueux indertijd vriend en vijand voor zich in te nemen. Zij vormden een tijdlang het huisorkest van het Amsterdamse Café Kapitein Zeppos en waren ook succesvol op o.a. de Parade en de Bossche “Boulevard”.

De muzikanten sprongen naadloos over van swamp New Orleans naar Jacques Brel of Paolo Conte en kruisten van Count Basie naar Tom Waits.

Hun veelgeprezen en enige cd After hours uit 1992 is ter gelegenheid van de reünie weer in beperkte mate leverbaar op Cavalier Records en zal ook bij de optredens te koop zijn:donderdag 19 september, Café Kapitein Zeppos,  Gebed Zonder End 5, Amsterdam (020 – 6242057).

zondagmiddag 22 september, Eetcafé DIT,  Snellestraat 23, Den Bosch (tel. 073 – 6141015)

Meer details:

www.jp-den-tex.com

www.cavalier-musicmanagement.nl