Er was een tijd dat T Bone Burnett een eigenwijze singer-songwriter was, maar die dagen liggen lang achter hem. De man heeft zich helemaal toegelegd op het produceren van cd’s van anderen, de muziek van tv-series en films.

Voor zijn prestaties in die laatste twee categorieën krijgt hij tijdens de 2013 Billboard & The Hollywood Reporter Film & TV Music Conference de Maestro Award op 30 oktober a.s.

Het laatste voorbeeld van zijn bemoeienissen kunnen we  nog niet beoordelen, want Inside Llewyn Davis gaat pas op 20 december in première. De Maestro Award wordt echter toegekend aan mensen die een ‘blijvende bedrage hebben geleverd aan film- en tv-muziek’. Eerder werkte Burnett onder meer mee aan films van de gebroeders Coen.

Voor zijn bijdrage aan O brother, where art thou? kreeg hij vijf Oscars op een totaal van twaalf aan hem uitgereikte. Voor Crazy heart kreeg hij een Academy Award, maar was ook betrokken bij The hunger games, Walk the line en The big Lebowski. Ook was hij de executive producer van de muziek van de Amerikaanse tv-serie Nashville, waarin een heel stel muzikanten, zangers en zangeressen centraal staat.

Tussendoor had hij blijkbaar ook nog tijd om cd’s van Diana Krall, Robert Plant en Alison Kraus, Elvis Costello, Willie Nelson en John Mellencamp te produceren.