Op 5 november komt Released! Uit, een zes dvd’s en twee cd’s tellende box met daarop zeventien uur materiaal van de benefietconcerten voor Amnesty International van 1986 tot en met 1998.

De eerste film laat het laatste concert zien uit de Conspiracy of hope-tournee uit 1986, de 25e tournee voor Amnesty International in 1986. De tweede bevat de hoogtepunten van de Human rights now!-tournee uit 1988, de derde het An embrace of hope-concert uit 1990 in Chili en de vierde film The struggle continues… Dat is het concert in Parijs uit 1998 ter ere van de ondertekening van de Universele verklaring van de rechten van de mens.

Op die dvd’s en cd zijn U2, the Police, Bryan Adams, Miles Davis, Lou Reed, Bruce Springsteen and the E Street Band, Peter Gabriel, Tracy Chapman, Sting, Sinead O’Connor, Jackson Browne, Wynton Marsalis, Radiohead, Joni Mitchell, Miles Davis, Jimmy Page en Robert Plant, Alanis Morisette, Youssou N’Dour, Green Day, Coldplay, Mumford & Sons, Ozzy Osbourne, Joe Perry, Pete Seeger, Evan Rachel Wood en David Byrne te zien en/of te horen.

Op de dvd’s staan in total 120 songs ter lengte van twaalf uur en ook nog 32 extra’s.

De eerste drie van de in totaal vier concertfilms zijn nooit eerder uitgebracht en The struggle continues… is al jaren niet meer verkrijgbaar. Van de ongeveer zeventien uur beeldmateriaal is meer dan veertien uur nooit eerder uitgebracht.

Op de dubbel-cd staan dertig songs uit de vier concerten. Ook zijn er nieuwe documentaires toegevoegd over Bono. Springsteen en Pete Townsend en zit er een veertig pagina’s tellend boekje met liner notes en foto’s bij.

De aanleiding van het uitbrengen is het 25-jarig jubileum van het Human rights now-concert dat in 1988 op vijf verschillende continenten werd georganiseerd.

Om de release kracht bij te zetten, gaan de films op 3 november a.s. in première in een bioscoop in Los Angeles.