Op zaterdag 19 oktober zendt de NPO de achtste Nacht van de popmuziek uit op Nederland 3. Vanaf 22:40 uur heersen dus Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en vj Fenno Werkman weer ongeveer drie uur op Nederland 3.

In het persbericht staat dat zeldzaam of nooit eerder vertoond beeldmateriaal te zien zal zijn van Rick James, Bonnie Raitt met Jackson Browne en Bryan Adams,Wings, Al Green, Jan Akkerman ten tijde van Brainbox, David Bowie in zijn Ziggy Stardust-tijd, The Spinners, Dinah Washington en een commerciële knieval aan Nirvana’s In utero, waarvan recent een jubileumeditie verscheen. Je kunt echter ook zeggen, dat Van Nieuwkerk en Blokhuis oog hebben voor eigentijdse pophistorie…

Nu en tijdens de uitzending kunnen kijkers invloed hebben op de samenstelling van de uitzending: via de website kunnen zij een verzoekje doen uit een lijst van ongeveer 36.000 live-opnamen uit het archief van Werkman. Om de uitzending te halen, moet het verzoek dan wel worden gemotiveerd met een mooi verhaal….

Ook kunnen kijkers invloed uitoefenen op het programma via het tweede scherm op www.live.ntr.nl. Zij kunnen daar hun voorkeuren doorgeven aan Van Nieuwkerk en Blokhuis, maar kunnen daarnaast ook allerlei achtergrondinformatie lezen en extra videomateriaal bekijken.

zaterdag 18 oktober, Nederland 3 22:40 – 01:45 uur: De Nacht van de popmuziek

http://www.ntr.nl/html/nachtvandepopmuziek