Op 22 oktober brengt de Amerikaanse uitgeverij Penguin Eminent hipsters uit, een boek met  autobiografische opstellen van Steely Dan’s Donald Fagen.

Daarin schrijft  Fagen onder meer over de radioprogramma’s die hem beïnvloedden tijdens zijn jeugd in New Jersey, zijn toenmalige voorliefde voor science fiction als ontsnapping aan de saaie wereld van de volwassenen van toen, de jazzprogramma’s op de lokale zender waarnaar hij luisterde, de jazzoptredens die hij bezocht in New York, zijn jaren op Bard College, waar hij Walter Becker ontmoette, en zijn recente tournee met Michael McDonald en Boz Scaggs onder de tot de verbeelding sprekende naam The dukes of September rhythm revue.

Wij zochten uitgebreid naar een fragment op het internet, maar konden niets vinden. Het fragment dat in de zomer bij Amazon te lezen was, bleek verwijderd. Wel vonden wij een eerste recensie in de Daily Telegraph. Die maakt ons opnieuw nieuwsgierig naar het boek, want Fagen schijnt niets van zijn spreekwoordelijke ironie te hebben verloren:http://www.telegraph.co.uk/culture/books/artsandentertainmentbooksreview/10382567/Eminent-Hipsters-by-Donald-Fagen-review.html

Overigens doet Penguin wel aan promotie en verrassend genoeg doet Fagen daaraan mee. In de komende weken doet hij publieke interviews in een beperkt aantal boekhandels in New York, Philadelphia, Washington, San Francisco en Seattle:

http://www.us.penguingroup.com/nf/Events/EventSearchProc/1,,sapid_1000078507,00.html