In juli van dit jaar werd al bekend, dat komiek Sacha Baron Cohen niet langer de rol van Freddy Mercury zou spelen in de biopic over de Queen-zanger.

Baron Cohen en de drie andere leden van Queen bleken het drastisch oneens te zijn over de soort film die ze wilden maken. De indruk was, dat Queen minder de nadruk wilde leggen op de op zijn minst exuberante kanten van Mercury’s rock ‘n’ roll-leven dan Baron Cohen, maar verder deden de twee partijen er het zwijgen toe.

Dit weekeinde lichtte Brian May het besluit van de band echter toe in een interview met Ultimate Classic Rock.

Daarin zegt hij dat de drie uiteindelijk het idee hadden, dat Sacha Baron’s aanwezigheid in de film erg zou afleiden. Zijn persoonlijkheid zou te groot zijn voor de rol van Mercury.

Dat bleek volgens May uit de laatste drie films waarin hij speelde: The dictator, Les Misérables en Hugo Cabret maakten de leden van Queen duidelijk, dat Sacha Baron Cohen daarin vooral herkenbaar was als zichzelf.

Zij willen echter een hoofdrolspeler in wie je kunt geloven: hij moet Mercury niet spelen, maar zíjn.

De berichten die deze zomer in de pers verschenen, betreurt May. In tegenstelling tot wat daarin stond, zijn Baron Cohen en Queen op een goede manier uit elkaar gegaan. Bovendien zijn ze hem veel verschuldigd: door zijn enthousiasme kwamen de concrete plannen voor de film tot stand.

Queen is op zoek naar een vervanger en drummer Roger Taylor schijnt zich te hebben laten ontvallen, dat Ben Whishaw op hun lijstje staat. Hij speelde niet alleen in James Bond’s Skyfall, maar ook in Stoned. Daarin speelde hij in 2005 al Keith Richards:http://www.classicrockmagazine.com/news/brian-may-why-sacha-baron-cohen-couldnt-play-freddie