Doc Pomus is een haast mythische songwriter. Onder die naam schreef Jerome Felder schreef onder meer de teksten Save the last dance for me, Sweets for my sweet, Little sister en tientallen andere hits voor grote artiesten aan het eind van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig:Ray Charles, Dion en B.B. King, terwijl Mort Shuman jarenlang de muziek voor die composities schreef.

De Britse invasie van de Beatles en de Rolling Stones veranderden de popmuziek daarna drastisch en zijn rol veranderde daarmee, maar ook daarna schrijft hij samen met anderen nog een groot aantal nummers mee die het verdienen klassiekers te zijn:

http://www.pomuscatalog.com

Wijlen Willy DeVille en Dr. John horen bijvoorbeeld tot zijn fans. Beiden schreven songs met hem en namen composities van Pomus op en dat zijn zeker niet de minste. Ook geeft Pomus compositie- en tekstlessen aan jonge artiesten als Shawn Colvin, vaak vanuit zijn bed en introduceert hij Lou Reed in de wereld van de popmuziek.

Vanavond draaien we in de Rode Draad vier songs die hij schreef lang nadat hij uit de schijnwerpers verdween, maar zijn vakmanschap en inspiratie nog lang niet kwijt was, hoewel hij bijna onafgebroken in bed lag vanwege zijn als kind opgelopen polio.

Dat betekent vier mooie songs samen met Willy DeVille, Marianne Faithfull, Dr. John en Irma Thomas. Dat is sowieso een rijtje om de oren voor te spitsen….