Vanaf het moment dat Jan Haasnoot,  Corleen Schoneveld en Bas de Bruijn Café Boeien openden, wilde Haasnoot livemuziek in hun sfeervolle café aan de A. E. Borgerstraat.

Behalve aan artiesten op de zondagmiddagen dacht hij ook aan RTV Katwijk’s Kippenvel, want de live-uitzendingen met allerlei rootsacts spraken hem aan. Het contact bleek makkelijk gelegd….

Kippenvel’s Gerhard Kraaijenoord en Ruud Heijjer zochten namelijk ook naar een manier om Kippenvel Live voort te zetten. De uitzendingen vanuit de radiostudio leverden in het verleden al onvoorspelbare afleveringen van Kippenvel op met artiesten als Krista Detor, Harry Bodine, the Shiner Twins, Eugene Ruffolo, Theo Sieben, Les Zazous en Zwardsick, maar dat was natuurlijk altijd zonder publiek.

Het zou echter nog mooier zijn, zulke uitzendingen te maken met toehoorders erbij.

Jan Haasnoots vraag kwam dus als geroepen en overleg met RTV Katwijk’s Ruud Heijjer, Herman van Beelen en Aart Rietveld leverde een blauwdruk voor zulke uitzendingen op.

Ook het zoeken van artiesten die vlakbij een publiek akoestisch willen spelen, verliep voorspoedig. Inmiddels staan twee avonden gepland: 5 november en 10 december.

Op dinsdag 5 november bijt Bart de Win om 21:00 uur het spits af. De zanger/toetsenist heeft een enorme ervaring als begeleider van onder anderen Gerard van Maasakkers, JW Roy, Josee Koning en Izaline Calister. Ook is hij docent jazzzang en improvisatie aan het Rotterdamse en het Utrechtse conservatorium.

Sinds 2009 maakte hij echter ook drie solo-cd’s: The Simple Life, Small World en het recente Easy to See. Daarop speelt hij met zijn band melancholieke Americana, die varieert van folk tot blues en van jazz tot gospel, al houdt De Win zich daarbij gelukkig niet aan de grenzen van die genres. Zijn muziek ademt tegelijk namelijk een Europese weemoed.

Naar aanleiding van die muziek waren De Win en zijn band al te gast in Kippenvel in 2010, maar stond hij recent ook op het podium van TROS Muziekcafé op Radio 2.

Voor Kippenvel Live in Café Boeien komt De Win samen met zangeres en muze Arianne Knegt. Zij treden vaak samen op, op 20 oktober nog  in Café Scheltema in Leiden.

Ook op 5 november spelen de twee akoestisch een handvol mooie songs, draaien hun eigen invloeden en favorieten en praten met Ruud Heijjer over muziek in Kippenvel Live, maar toch vooral in Café Boeien.

Dat levert ongetwijfeld onverwachte en spannende radio op. Stem dus op 5 november a.s. om 21:00 uur af op kabel 88,1 MHz, op FM 106, 8 MHz en elders op www.rtvkatwijk.nl of op deze website voor een bijzondere aflevering van “Kippenvel’: livemuziek, verhalen en favoriete songs van Bart de Win en Arianne Knegt.

Of beter nog: kom luisteren en kijken in Café Boeien, A. E. Borgerstraat 50, 2225 AS in Katwijk aan Zee. De toegang is nog gratis ook…