Van het album I/O is al heel lang sprake, maar of Peter Gabriel er nog aan werkte, was onduidelijk. In een interview met Rolling Stone komt dat echter uitgebreid ter sprake.

Gabriel zegt dat hij eens zou moeten stoppen met andere dingen om het aft e maken, want hij is nog lang niet z over gevorderd als hij zou willen: sommige songs moeten eigenlijk over en hij heeft ook weer nieuw materiaal.

Hij heeft zo’n twintig nummers en ook nog nieuwe ideeën die hij nog vorm moet geven.

Sommige songs vragen volgens hem om een eenvoudige aanpak, maar hij blijft ze te lang arrangeren.

Uitgelokt door de interviewer, laat hij zich ontlokken dat het album wel eens zou kunnen uitkomen in maart… 2015.

Ook heeft Gabriel het nog uitgebreid over Spotify: hij vindt het weliswaar fijn overal en altijd muziek te kunnen luisteren, maar hekelt het feit dat Spotify aan de labels betaalt en nauwelijks aan de artiesten zelf.

Succesvolle artiesten kunnen nog wel verdienen aan hun optredens, zegt Gabriel, maar beginnende acts moeten er tegenwoordig een baan bij nemen.

Gabriel heeft zijn albums dan ook al een paar keer teruggetrokken, maar hij suggereert bezig te zijn met een alternatieve manier van het genereren van inkomsten voor popmuzikanten.

Ook zijn huidige So-tournee met Daniel Rhodes, Tony Levin en Manu Katché komt aan de orde, net als de blijkbaar onvermijdelijke vraag naar een eventuele reünie van Genesis:http://www.rollingstone.com/music/news/is-peter-gabriels-new-album-finished-20131209