Neil Young heeft de smaak van het live spelen blijkbaar weer helemaal te pakken.

Zo gaat hij in januari vier keer optreden in Canada om geld in te zamelen voor een fonds voor de Athabasca Chipewyan First Nation.

Die verzetten zich in Noord-Canada tegen het winnen van olie uit zandlagen.

Young treedt op samen met Diana Krall, een tamelijk onverwachte combinatie, want jazzdiva Krall staat er ondanks haar huwelijk met Elvis Costello niet om bekend dat zij haar haar publiekelijk losgooit.

Onder de noemer Honor the treaties geven de twee concerten in Toronto, Winnipeg, Regina en Calgary.

De Athabasca Chipewyan First Nation hebben rechten op het land waar Shell Canada het winnen van olie in zandlagen wil uitbreiden en zo het milieu in dat gebied bedreigt.

Ook treedt Young (solo?) op in Carnegie Hall op 6, 7, 9 en 10 januari. Dat doet hij ter promotie van zijn nieuwe releases in de Archives-serie: Live at the cellar door.

Daarna gaat Young met Crazy Horse eerst op tournee door de VS en in de zomer komt hij vervolgens met zijn begeleiders naar Europa. Een concert in het Londense Hyde Park is al aangekomdigd voor 12 juli: de band speelt daar op Barclaycard British Summer Time samen met The National, Tom Odell, Caitlin Rose, Phosphorescent en Flyte, zodat een en ander toch een soort festival lijkt te worden..