De Amerikaanse National Public Radio is een hoogst professionele organisatie waar het jongensachtige enthousiasme vanaf druipt.
Dat blijkt bijvoorbeeld door het organiseren van de Tiny desk concerts. In die opzet spelen bands heel letterlijk een set tussen de bureaus van de redactie, waarbij er nauwelijks ruimte is om te staan of te zitten en al helemaal niet voor versterkers. Daardoor worden de optredens altijd (semi-)akoestisch.

Dat gold uiteraard ook voor het kerstconcert van vier nummers dat de Preservation Hall Jazz Band gaf, want zij spelen altijd zo.

Blijkbaar begon dat concert om elf uur ’s morgens, zo te zien aan de regelmatig in beeld zijnde klok aan de want boven de kasten achter de band.

Rond die tijd zullen Rickie Monie – piano, Joseph Lastie jr. – drums en zang, Ben Jaffe – tuba en zang, Ronell Johnson – tuba en zang, Clint Maegden – saxofoon en zang, Freddie Lonzo – trombone en zang en Mark Braud – trompet en zang niet vaak optreden, maar ze hebben er zichtbaar en hoorbaar zin in en maken er iets moois van in Sugar plum, I think I love you, Happy holiday en Dear Lord: http://www.npr.org/event/music/255287618/preservation-hall-jazz-band-tiny-desk-concert