Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

George Harrison: nee tegen Britse ridderorde

december 24th, 2013 at 10:01

De Engelse Mail on Sunday weet het zeker: George Harrison weigerde in 2000 de onderscheiding die hem Officer of the Most Excellent Order of the British Empire (OBE) zou hebben gemaakt.

De krant vroeg stukken op op basis van de Engelse Freedom of Information Act (wet openbaarheid van bestuur) en vond daarin de aanbeveling van het Departement voor Cultuur, Media en Sport. Die luidde dat Harrison moest worden geëerd voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie als ‘lid van een band die door veel mensen wordt beschouwd als het beste wat Groot-Brittannië ooit voortbracht en vermoedelijk ook het beste in de wereld: the Beatles.’

Een met Harrsion bevriende journalist denkt te weten hoe dat kwam. Ray Connolly stelt dat Harrison de onderscheiding misschien als een belediging beschouwde. Die was namelijk van een lagere rang dan de verheffing in de adelstand die Paul McCartney wel ten deel viel in 1997:http://www.dailymail.co.uk/news/article-2527728/He-felt-insulted-Did-George-Harrison-refuse-OBE-envied-Paul-McCartneys-knighthood.html

Comments zijn gesloten.