In de VS zal de U.S. Postal Service de komende twee jaar postzegels uitbrengen van een keur aan beroemdheden: onder hen zijn eigentijdse helden als Steve Jobs, oprichter van Apple, maar ook Janis Joplin en Jimi Hendrix.

Die twee laatste komen dit jaar nog uit, maar op de postzegel van James Brown komt in 2015 uit. In dat jaar wordt ook de zegel met Elvis Presley erop opnieuw in omloop gebracht, want die is de best verkochte zegel in de geschiedenis van de U.S. Postal Service.

Ook aan de ruggen van John Lennon, Jim Morrison, Sam Cooke, Tammy Wynette, pianist ‘Fats’ Waller, Freddie Fender, Roy Orbison, Sarah Vaughan, Willie Dixon en Michael Jackson zullen Amerikanen in de toekomst kunnen likken.

Ook andere beroemdheden worden op deze manier geëerd: variërend van  Rudolph the Red-Nosed Reindeer, via Johnny Carson en Ingrid Bergman tot de karakters uit tekenfilmserie The Peanuts.

Op die manier hoopt de U.S. Postal Service jongeren voor postzegels te interesseren, maar dat streven heeft alweer tot enig ophef geleid. Oudere postzegelverzamelaars storen zich eraan dat een niet-Amerikaan ook deel uitmaakt van de lange rij: dat is John Lennon, die op deze manier bijna 35 jaar na zijn dood nog voor een controverse zorgt…