Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Ted Nugent: alleen nog publiciteit na excuses

februari 23rd, 2014 at 10:07

Een tijd geleden haalde gitarist Ted Nugent nog regelmatig de pers met zijn samenzweringstheorieën en beledigingen van Barack Obama.

Blijkbaar zijn Amerikaanse journalisten inmiddels zijn tirades moe, want over het interview dat Nugent gaf aan website guns.com zwegen zij in alle talen.

Pas nu Nugent zijn excuses aanbiedt voor zijn uitlatingen in dat vraaggesprek, haalt hij alsnog  de Amerikaanse pers.

Hij zei vorige maand namelijk dat hij had gefaald genoeg Amerikanen aan te sporen weerbaar te zijn en zo te voorkomen dat een communistisch opgevoede, communistisch geschoolde, mensonwaardige bastaard als de sociaal werker/gangster Barack Hussein Obama zich een weg naar de hoogste  baan in de Verenigde Staten kon glibberen.

Hij voegde eraan toe dat hij wanhopig was, maar niet opgaf en riep en passant er ook nog toe op een handvol bekende Democraten als Barack Obama, Eric Kolder, Hillary Clinton, Dick Durban, Michael Bloomberg en alle andere liberaal-democraten op te sluiten vanwege hun verraderlijk gedrag.

Dat is te zien en te horen in een fragment van ruim acht minuten, maar Nugent begint Obama pas te beledigen na ruim zes minuten:https://www.youtube.com/watch?v=p-KkcIHwaf0#t=470

Inmiddels bood Nugent zijn excuses aan, maar het venijn zit in de staart: dat deed hij voor de term  ‘mensonwaardige bastaard’ (een nog te aardige vertaling van het door Nugent gebruikte ‘subhuman mongrel’), maar ‘niet noodzakelijkerwijs aan de president, namens veel betere mensen dan ikzelf’. Ook noemde hij die term de taal van een straatvechter en zei te willen dat hij begrijpelijk taal had gebruikt, zoals ‘overtreder van zijn eed op de grondwet’.

Het zou kunnen dat Republikeinse politici druk op Nugent hebben uitgeoefend. Gouverneur Rick Perry van Texas en senator Ted Cruz van diezelfde staat hebben nooit uitgesloten dat ze Nugent willen inzetten tijdens hun campagnes, maar zullen uit politiek oogpunt niet gediend zijn van dergelijke beledigingen aan het adres van hun tegenstanders…

Veel eerdere berichten over Ted Nugent’s politieke wereldbeeld vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

Comments zijn gesloten.