Rocker John Mellencamp is al jaren een aanhanger van de Amerikaanse Democraten.

Tegen het gebruik van een van zijn songs door de conservatieve Republikeinse gouverneur Scott Walker tijdens verkiezingsbijeenkomsten heeft hij dan ook protest aangetekend.

Mellenkamp heeft ten overvloede nog maar eens verklaard, dat hij vakbonden steunt

Hij kruiste trouwens ook in het verleden al de degens met Walker, die zijn muziek al eerder gebruikte. Walker verbood namelijk vakbondsonderhandelingen voor ambtenaren in Wisconsin, maar draaide Mellencamp’s song Small town tijdens verkiezingsbijeenkomsten.

Toen hij op dinsdag 15 april zijn verkiezingscampagne weer begon, werd Mellencamp’s Pink houses gedraaid. Dat is wrang, want de rocker speelde die song tijdens Barack Obama’s inauguratie….

Of Mellencamp’s herhaling van zijn standpunt helpt, is de vraag. Walker heeft verklaard door te gaan met het draaien van diens muziek: je hoeft het immers niet met hem eens te zijn om zijn muziek mooi te vinden, zegt de politicus.

Mellencamp is overigens niet bang om zich politiek uit te spreken: in 2008 name hij stelling tegen de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, die zijn Our county draaide tijdens campagnebijeenkomsten door te verklaren dat hij de democraat John Edwards steunde. Tegen Edwards gebruik van de song sprak Mellencamp zich niet uit.

Toen de National Organization for Marriage in 2010 protesteerde tegen huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht en zijn Pink houses gebruikte, sprak hij zich tegen dat standpunt uit en adviseerde hij die organisatie een song te kiezen die het standpunt beter weergaf.

Eerdere berichten over musici die zich tegen politici keren vind je in het Dossier Politiek en popmuziek.