P.F. Thomése is onder meer de schrijver van Nachtschade, het autobiografische en uiterst navrante verhaal over Isa, de pasgeboren, overleden dochter van hem en zijn vrouw en vooral over het onbegrip en de onmacht die daarop volgen.

In Greatest Hits reist hij samen met zijn boezemvriend J. Kessels naar het diepe zuiden van de V.S. om daar hun muzikale helden achterna te gaan: het tweetal bezoekt onder meer New Orleans, Reno, Austin, San Antonio en Memphis.

Thomése is in dit boek de gemankeerde zanger, maar ook de fan. In verhalen mét en zonder J.Kessels is naast weemoed en verlangen ook humor een belangrijk element. Hoewel in een paar van de verhalen geen muziek voorkomt, is in de meeste ervan Thoméses liefde voor popmuziek overduidelijk.

In de verhalen duiken onder meer de onbekende country-zanger Gary P. Nunn en soullegende Solomon Burke op, maar ook filmster Mickey Rourke en voetballer Gert Müller.

Van de elf verhalen zijn er negen eerder gepubliceerd, maar Mijn Onbekende Stem en Eerder Thuis Dan Townes verschenen in deze bundel voor het eerst.

ISBN 90-254-1745-0