Ter gelegenheid van hun vijftigjarig bestaan (met feitelijke onderbrekingen, maar toch…) gaan de Beach Boys deze zomer uitgebreid op tournee.

Dat is verrassend, want de laatste keren dat de groep het nieuws haalde, was dat vanwege soms onbegrijpelijke ruzies tussen de leden over de diverse afsplitsingen, het recht op de naam van de band, etc. etc.

Dat leverde weinig verheffende tonelen op, maar nu lijkt alles weer koek en ei, want ook Al Jardine en David Marks gaan mee.

Op 25 mei staan de Beach Boys namelijk voor hun eerste optreden op een podium in Louisville, Kentucky en die tournee duurt tot en met 22 november, als het laatste optreden plaatsvindt in Frederikshaven, Denemarken.

Ook tijdens die tournee maakt de groep al een keer de oversteek naar Europa voor enkele optredens: vanaf 24 juni tot 1 juli zijn optredens gepland in Ierland, het Verenigd Koninkrijk , Zwitserland en Zweden.

Daarna treden de Beach Boys nog heel vaak op in de VS, maar alleen nog in Europa in Parijs op 22 november en in Frederikshaven op 22 november, maar misschien worden daar nog wel data aan toegevoegd.

Veel eerdere berichten over de perikelen van de Beach Boys vind je in de categorie Nieuws.