De Sunday Times publiceert jaarlijks de lijst met de rijkste musici en anderen werkzaam in de muziekindustrie. Daarnaast rangschikt de krant ook de jonge muzikale rijken apart.

Niet verrassend komt zangers Adele op de laatste lijst als nummer een uit de bus: zij zou goed zijn voor 45 miljoen pond (zo’n 55 miljoen euro).

Op de andere lijst staat Len Blavatik op de eerste plaats, de eigenaar van Warner Group. Die zal daar misschien blij mee zijn,want vorig jaar was hij namelijk nog tweede na Alisher Usmanov, die overigens een beetje een vreemde eend in de bijt was: hij is namelijk voor dertig procent eigenaar van de voetbalclub Arsenal…

Blavatnik is trouwens met zijn tien miljard pond (ongeveer 1,22 miljard euro) toch aan een sterke opmars bezig, want in 2012 was hij nog vijfde.

Verder maken Paul McCartney en zijn vrouw Nancy Shewell deel uit van de top tien, net als U2 en Elton John. De anderen zijn weliswaar werkzaam in de muziekindustrie, maar geen muzikanten:http://www.theguardian.com/music/2014/may/15/adele-britains-richest-young-musician-sunday-times-rich-list