We hadden het ons onvoldoende gerealiseerd, maar Johhny Rotten zou vanaf 9 juni a.s. door de VS gaan toeren als koning Herodes in een reisproductie van Andrew Lloyd-Webber/Tim Rice’s klassieke musical Jesus Christ Superstar.

Andere hoofdrolspelers waren onder anderen Destiny Child’s Michelle Williams en Incubus-zanger Brandon Boyd. Naar verluidt zou het qua omvang de grootste productie worden sinds de eerste versie in 1971.

Vlak voor de première echter lazen niet alleen wij, maar ook de hoofdrolspelers tot hun verrassing dat de hele productie was afgelast en dat de prijs van al verkochte kaartjes zal worden geretourneerd.

Dat is des te merkwaardiger, doordat de hele cast vorige week nog heeft gerepeteerd met de regisseur in New Orleans. Daar zou de productie ook de eerste vorstellingen geven van een trektocht door de VS langs 51 steden.

Een toelichting gaf de productiemaatschappij trouwens niet op het besluit, maar zeker is dat Rotten c.s. dus niet het Staples Center in Los Angeles en Madison Square Garden in New York zullen vullen.