Een negentien miljoen jaar oud, uitgestorven dier is vernoemd naar Mick Jagger.

Dat is een eer, maar die wordt toch enigszins twijfelachtig, als je weet dat het gaat om een varken, zij het een dat lange poten had.

Het tot het soort anthracotheres horende varken werd ontdekt tijdens opgravingen in Egypte en werd Jaggermeryx naida genoemd: Jagger’s waternimf.

Het dier heeft namelijk een kenmerkende bek met hoogst karakteristieke lippen en een van de auteurs van het artikel is een zelfverklaard Rolling Stones-fan. Ook de co-auteur was fan van de groep, zodat ze vol overtuiging de suggestie afwezen het dier naar Angeline Jolie te vernoemen.

Het is overigens niet het eerste keer dat Jagger wordt vernoemd en ook Keith Richards en de Rolling Stones zelf viel die eer te beurt, zij het in het laatste geval via een omweg.

Drie trilobieten werden namelijk al naar hen vernoemd: de Aegrotocatellus jaggeri, de Perirehaedulus richardsi en de Aegrotocatellus nankerphelgeorum:http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2014/09/10/think-mick-jagger-is-a-fossil-so-do-some-scientists/?_php=true&_type=blogs&_r=0