Na de speelfilm Get on up over het leven van soullegende James Brown is er nu de documentaire Mr. Dynamite: the rise of James Brown.

Daarin zijn veel interviews te zien, maar ook oude film- en tv-beelden, die samen een beeld schetsen van het leven en de loopbaan van Brown.

Daar zit uniek materiaal tussen, zeggen regisseur Gibney en producers Peter Wasserman en Blair Foster.

Dat geldt zeker voor beelden van het begin van het concert dat Brown gaf onmiddellijk na de moord op Martin Luther King jr. in 1968 in Boston en dat hij naar verluidt liet doorgaan om eventuele rellen te voorkomen. Dat concert werd namelijk ook live uitgezonden op tv.

Voor dat soort beelden reisden de drie door het hele Amerikaanse Zuiden en bezochten ze allerlei bibliotheken, archieven loodsen en opslagplaatsen. Zo vonden ze deze fragmenten in Nashville in de originele verpakking.

Andere beelden zijn afkomstig uit een tv-programma dat Black dignity heette en dat op een lokaal kabelnetwerk werd uitgezonden en uit de Parijse concerten in Olympia.

Peter Wasserman had een bijzondere dubbelrol, of misschien wel een driedubbelrol: hij geeft leiding aan de James Brown estate en was ook executive producer van Get on up.

De Brown Estate bezit wel bijzonder materiaal, maar bezit meestal niet de rechten erop, zodat de drie voor toestemming afhankelijk waren van de rechthebbenden. Door zijn rol als executive producer bij Get on op kon hij wel duidelijk andere accenten leggen in de documentaire dan in de film, zodat de twee duidelijk andere aspecten belichten.