Phil Collins heeft zijn collectie voorwerpen en documenten over de slag bij de Alamo overgedragen aan het museum op het terrein van de veldslag.

Daar wordt een gebouw van honderd miljoen dollar (miljoen euro) gebouwd om die collectie van meer dan tweehonderd stuks ten toon te stellen. Tot dat gebouw af is, zal de verzameling te zien zijn in een tijdelijk gebouw.

Van die collectie maken onder meer deel uit een geweer dat aan Davy Cockett zou hebben toebehoord en de rekening voor een zadel dat John W. Smith zou hebben laten maken. Smith was de man die te paard door de Mexicaanse rangen brak om versterkingen te halen.

Uit dankbaarheid zal Collins in januari worden benoemd tot ereburger van Texas.

Collins zei op een persconferentie dat hij niet zijn hele verzameling afstaat, doordat ook zijn zoontje belangstelling heeft gekregen voor de historische veldslag.

Eerder zei hij ook nog dat hij ook na het afstaan van zijn collectie blijft verzamelen, maar hij beloofde toen die voorwerpen na te sturen nadat hij ze een maand in huis had gehad…

Collins’ fascinatie duurt al zo ongeveer zijn hele leven, want niet alleen speelde hij de veldslag al na in de tuin van zijn ouders toen hij vijf was, in 2012 schreef hij er zelfs een boek over: The Alamo and beyond, s collector’s journey.

Eerder nieuws over Phil Collins’ fascinatie voor de slag bij de Alamo vind je in de categorie Nieuws.