Het is al een tijdje stil rond de Free Record Shop, al was er enige tijd geleden het nieuwtje dat oprichter Hans Breukhoven een boek zou gaan schrijven over het bedrijf samen met zijn rechterhand, Juan da Silva. Daarin zouden volgens Van Breukhoven ‘alle spannende verhalen over meer dan veertig jaar Free Record Shop’ komen te staan.

Nu is er het faillissementsverslag van curator Rob Boers. Hij geeft de schuld van het faillissement van de holding van de Free Record Shop, Fresh entertainment Holding BV, aan investeringsmaatschappij ProCures.

ProCures zou namelijk niet bereid zijn geweest eigen geld in die holding te investeren, maar er na de koop ervan op te hebben gerekend dat de uitgevers en distributeurs uit de muziek- en platenindustrie hun producten zouden leveren tegen de in de branche geldende betalingscondities en -termijnen. Bovendien ging ProCures ervan uit, dat niet alleen zij, maar ook de banken kredieten zouden vertrekken.

Die deden dat volgens Boers echter niet, doordat zij wilden dat ProCures zelf ook zou investeren. Verder schrijft hij, dat onderzoeken worden ingesteld naar de stortingsverplichtingen van aandelen, eventueel onbehoorlijk bestuur en eventueel zogenaamd paulianeus handelen, wat neerkomt op het voordringen bij het innen van schulden in de wetenschap dat de schuldenaar bijna failliet is.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd….