Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Interview Bettye LaVette

januari 16th, 2015 at 10:55

In de aanloop naar de release van haar album Worthy is het publiciteitsoffensief rond Bettye LaVette alvast begonnen.

The Guardian’s Paul Lester had een interview met haar, dat hij letterlijk op de website van zijn krant plaatste.

Dat heeft de bekende onvolkomenheden van zo’n niet geredigeerd gesprek: sommige vragen hadden beter geschrapt kunnen worden en sommige antwoorden samengevoegd tot een geheel. Op die manier had dat gesprek weliswaar nooit plaatsgevonden, maar had het wel aan zeggingskracht gewonnen.

Toch bevat het voor in deze zeer emotioneel klinkende zangeres geïnteresseerden veel lezenswaardigs, al gebruikt Lester het interview vooral om LaVette te introduceren en nauwelijks om het te hebben over Worthy.

Dat album komt alleen ter sprake naar aanleiding van de eerste vraag, maar LaVette’s leven is een bonte aaneenschakeling van bizarre avonturen, miskenning en botte pech. Daardoor zijn de antwoorden op vragen over haar leven naar aanleiding van haar autobiografie A woman like me, a memoir, een intrigerend lokkertje voor dat boek.

Voor 27 januari zullen we elders nog wel meer over haar nieuwe album kunnen lezen:http://www.theguardian.com/music/2015/jan/15/bettye-lavette-interview-otis-redding-worthy-album

Comments zijn gesloten.